sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Phu Quoc 19-21.1!


Phu Quocilla ollessa tänne blogiin ei merkintöjä ilmestynyt ihan vaan siitä syystä että meillä oli niin kivaa ettei jäänyt aikaa dataamiseen. Sinne olis vielä voinut jäädä muutamaks päiväks, mutta haluttiin viettää Tetiä (Vietnamin uusivuosi) Ho Chi Minh Cityssä.

Ensimmäisenä varsinaisena päivänä Phu Quocilla mentiin heti herättyämme ulos meidän bungalowista suoraan rannalle ottamaan aurinkoa :) Kuten arvata saattaa innostuttiin vähän liikaa ja näytettiin enemmän ravuilta kuin ruskettuneilta sen päivän jälkeen :D Noh, ei nyt pahasti palettu mutta sen verran ettei paljon enempää auringossa enää uskallettu maata.


Näkymät meidän ulko-ovelta :)


Iltapäivällä lähdettiin vähän katsomaan paikkoja ja toista 2 kylästä joita Phu Quocilla on, Duong Dongia. 

Kalastajakylä
Toisena päivänä oltiin päätetty vuokrata pyörät ja ajaa vähän saarta ympäri. Lähdettiin etsimään vuokrapaikkaa, ajateltiin että se on ihan helppo juttu löytää pyörät kun mopoja vuokrataan joka raflasta ja putiikista. Ensimmäisestä paikasta pyörät löydettiinkin, mutta ne tais olla jotain 20 vuotta vanhoja, vuokrauksen jälkeen kun olin polkenut joku 10 metriä pyörä meinas hajota alle joten mentiin palauttamaan pyörät ja hakemaan rahat takaisin. Enempää pyöränvuokrauspaikoja ei löydetty, edes paikasta jossa mainostettiin juurikin sitä.

Aivan kuten Kambodzalaiset, Vietnamilaisetkin ovat olleet tähän mennessä tosi ystävällisiä. Kun paikalla josta pyöriä kysyttiin ei niitä ollut, lähti omistaja mopollaan kiertämään kaupunkia ja ettimään meille niitä :D Ei niitä kuitenkaan löytynyt, eikä uskallettu vuokrata mopoja kun kumpikaan ei oo koskaan ajanu sellasta. No istuttiin kuitenkin siellä vuokrapaikassa ainakin tunti ja juteltiin sen omistajan kanssa esimerkiksi Suomen ja Vietnamin eroista, ja omistaja naureskeli meille kun kuulemma pelätään aurinkoa :) Varattiin sieltä sitten seuraavaksi päiväksi Snorkeling & Fishing retki pikkusaarille Phu Quocin ulkopuolelle. Ei tässä vaiheessa vielä tiedetty että seuraavana päivänä saattaa vähän väsyttää... :D

Tollases biitsiravintolas on ihan kiva syödä :)


Päätettiin illalla lähteä drinksuille ja päädyttiin meidän hotellin ihan lähellä sijaitsevaan baariin jolla oli ranskalainen omistaja, ja tavattiin siellä tosi mukavia tyyppejä eri puolilta maailmaa :) Oli niin hauskaa että siirryttiin vielä yhteen toiseenkin baariin ja hups kohtahan se aamu jo sarasti ja meillä oli pick-uppi hotellilta 08.30. Ei siinä enää mitään järkeä ollu nukkua joten suoraan vaan aamupalalle ja veneilemään :D


Snorklaus jäi ehkä tällä kertaa vähän vähemmälle mutta mukava reissu oli :DTätä kirjottaessa istutaan bussissa matkalla Ho Chi Minh Cityyn :) Tää on muuten varmaan mukavin bussi missä oon ikinä ollut, mut en tiiä onko se tää bussi vai tie joka tekee sen että bussi pomppii kun viimestä päivää ja pompitaan puol metrii penkistä ylös vähänväliä :D on hieman vaikeaa tehdä tätä blogimerkintää kun läppärin kansi ei meinaa pysyä missään asennossa..Phu Quoc oli rauhallinen paikka, suurin osa turisteista oli pareja. Rauhallinen paikka muuten kun että oltiin todistamassa taas (Kambodzassakin tapahtui) paikallisten tappelua.. Luultiin että näiden ihmisten kulttuuriin kuuluu vahvasti kasvojen menettämisen pelko joten he eivät näytä negatiivisia tunteitaan julkisesti, mutta tämänastisen kokemuksen perusteella näin ei ole.. Tällä kertaa Phu Quocilla tappeli 2 naista meidän bungalowin edessä ja toisen naisen naama oli kynsitty ihan verille, ilmeisesti riiteli jostain miehestä..

Eilen illalla mentiin vielä käymään parilla drinksulla uusien tuttavuuksien kanssa joten tää bussimatka on mennyt puoliks nukkuessa ja puoliks tätä merkintää kirjottaessa.

Kaiken positiivisen ja kivan jälkeen tapahtui vähän isompi takapakki. Meille tuli hirveä kiire tänään aamulla kun pick-uppi oli jo 07.00, ja pick uppeja oli useita eri, eri paikkoihin ja eri firmojen. Saran rinkka joutui sitten väärään autoon vaikka hän oli varmistanut kuskilta että kyyti oli meidän.. Paikallisten huonon englanninkielentaidon takia tapahtui jotain selittämätöntä ja Saran rinkka on nyt luoja ties missä menossa ihan mihin vaan.. Täytyy siis lähteä shoppailemaan vähän enemmänkin ja ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön. Onneks meil on meidän supermatkavakuutukset ja ollaan kuitenkin itse ihan kunnossa, eikä rinkassa ollut mitään arvotavaraa.

Tänään oli Vietnamin uudenvuodenaatto, oltiin kattomassa ilotulituksia ja vähän meininkiä muuten, mutta oli vaan Saran kamera mukana ja kameran piuha oli rinkassa.. Huomenna on se varsinainen uusivuosi, saa nähdä minkälaiset pirskeet täällä on :) Sen jälkeen on suunnitelmat vielä auki, saa nähdä mihin päädytään!

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Vika päivä Kambodzassa & Việt Nam!

Viimeiset päivät Kambodzassa menivät tosi nopeasti. Eilen meillä oli paljon tekemistä joista osa jäikin tekemättä ja kun seikkailtiin Phnom Penhissä :)

Ensin käytiin Central Marketissa etsimässä bikineitä ja ihmettelemässä paikallista toria.

Central Market oli ihan massiivisen kokoinen ja sieltä löytyi ihan kaikkea!


Jokaista merenelävää kuivattuna.


Rapuja :)

Mustekalaa!

Simpukoita, jotka olivat vielä elossa ja liikkuivat :P

Vähän epäilyttävän näköistä lihaa..
Tässä nyt oli tosi kalaisia kuvia :D mutta löytyi sieltä kaikenlaista muutakin, paljon erilaisia (tuntemattomia) lihoja, mustia mädäntyneitä (!?) kananmunia jne. Saatiin siellä myös se pääasiallinen asia tehtyä eli Saralle ostettua bikinit :)

Illalla lähdettiin kävelemään rantabulevardia ilman päämäärää (ja ilman kameraa :( ) ja päädytiin paikalliseen tivoliin, jossa ei näkynyt ketään muuta paitsi paikallisia :) Pyörittiin siellä ja otettiin sen jälkeen viimestä kertaa tuktukki hotellille. Hotelli oli luvannut meidän pyykit aamuksi ennen meidän pick-uppia kello 7, mutta ei ne tietenkään ollu valmiita, pick uppi tuli ja kaikki muut sai odottaa meitä .. No päästiin kuitenkin matkaan, pienellä minibussilla kohti Ha Tieniä, Kambodzan ja Vietnamin eteläisintä rajaa. Bussissa oli meidän lisäksi kaksi suomalaista pariskuntaa joidenka kanssa siinä juteltiin :)

Mua alko siinä jossain vaiheessa vähän jännittää se rajanylitys kun on ollut hieman ongelmia ei niin hyväkuntosen passin kanssa (passin infosivu lähti vähän irti Kambodzan rajaviranomaisten käsittelyssä). Oli se kuitenkin siinä vaiheessa vielä suht kasassa. Kambodzasta päästiin pois ja Vietnamin rajalla mentiin eka "Epidemic Controlliin" josta maksettiin dollari......... Ei kuitenkaan jouduttu "body temperature measurement roomiin" :D. Siitä sitten passin & viisumintarkastukseen ja jee oltiin Vietnamissa!

Kambodzan puoleinen raja..
Vietnamin puolella sitten piti vielä antaa passi tietojen keräämistä varten kun saatiin veneliput Phu Quocille. Sieltä kun sain passin takasin niin se oli sitten kahdessa osassa. Suomen suurlähetystö Hanoissa kutsuu, mutta en stressaa siitä, koska nyt ollaan näissä tunnelmissa...


Phu Quocilla ollaan!


Sitten olisi vielä semmonen ilmotus kaikille kavereille, että Facebookissa mua ei ennen Laosiin siirtymistä varmaankaan enää tuu näkymään :( Kommunistinen Vietnam on estänyt pääsyn esim. Facebookkiin, twitteriin jne. Joten jos on tärkeetä asiaa saa textata! Tai lähettäkää sähköpostia osotteeseen xaxamasia@gmail.com :)
Mun piti laittaa tänne kuva Kambodzalaisesta vartijasta kivääri kädessä siel central marketissa ja huutavasta Vietnamin rajaviranomaisesta joka vähän suuttu ku kuvasin siellä rajalla.. mut en nyt taida uskaltaa :D

Ei kyllä hirveesti nyt facebook kiinnostakkaan.. Näissä tunnelmissa mangosmoothieta rantaltuolissa juoden bungalowin edessä on täällä ihan hyvä olla :D
maanantai 16. tammikuuta 2012

Back in the city :D

Ollaan takasin Phnom Penhissä!

Busimatkalla Siem Reapista Phnom Penhiin :)

Ei me jakseta vielä huomenna lähteä mihinkään :D halutaan nukkua ja pestä pyykkiä :D Ylihuomenna sitten lähtö suoraan Phu Quocille! Turkoosi meri ja unelmarannat täältä tullaan!

TÄNÄÄN:


Oli hieman miettimistä rielien ja dollarien kurssien kanssa..

Maistettiin kookosmaitoa.. Joka oli todella pahaa vaikka Sara niin onnelliselta näyttääkin :D

Käytiin myös katsastamassa Grand Palace, siitä erittäin laadukas kuva :D

Käytiin just varaamassa hotellihuone vielä 1 lisäyöksi, respan tyttö ei tajunnu mistään mitään, saa nähä onko huomenna vielä nukkumapaikkaa :)

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Angkor Wat

Herätys oli tänään 04.30 ja tuktuk tilattu hotellin eteen, määränpäänä Angkor Wat. Oli pilkkopimeetä kun tultiin paikalle, ja turisteja oli paljon (varsinkin japanilaisia). Näytti kyllä hienolta kun aurinko nousi Angkor Watin takaa vaikka olikin vähän pilvistä :) Oli todellakin sen arvoista herätä niin aikasin (vaikka ois ehkä kannattanu laittaa pois se manuaalitarkennus kamerasta joka oli jääny vahingossa päälle.... :( ).
Sanoin Saralle että nyt Angkor Watin ja Siem Reapin jälkeen oonkin nähnyt tarpeeks länkkäreitä loppulomaks :D Tää on aikamoinen turistirysä.. muuten aika pieni kaupunki.Saatiin kuitenkin uusia munkki-frendejä temppeleillä :D Kaikki ihmiset halus hirveesti ottaa kuvia noiden munkki-oppilaiden kanssa, ja munkit kiltisti suostu kaikkien kanssa kuviin ja kateltiin siinä sitä meininkiä. Ei se länkkäreiden innostus kuviin munkkien kanssa kuitenkaan ollu mitään siihen verrattuna kun ne sai meidät suostumaan kuviin niiden kanssa :D Jokaisen munkin kameralla piti ottaa kuva meistä ja jokaisesta munkista erikseen :D Mutta oli tosi mukavia poikia mitä nyt siinä juteltiin ja käppäiltiin Angkor Watin päätemppeliä ympäri. Ei kylläkään tiennyt missä Suomi edes sijaitsee :DMeidän munkkikaveri ei osottautunu mikskään maailman parhaaks kuvaajaks :D ideana oli saada kuva niistä kaikista munkeista ja meistä..... :D


Alue jolla Angkor Wat ja muut temppelit sijaitsevat on ISO. Käytiin kattomassa vain osa temppeleistä ja meillä meni 8 tuntia. Alueelle voi ostaa myös 3 päivän tai viikon passeja, mutta tän päivän aikana on kyllä nyt nähty tarpeeksi temppeliä vähäksi aikaa :D

Mut siunattiin.. (tai kirottiin....)

Sara vallotti temppelin..

Mulla se vallottaminen jäi vaan yritykses noil läpsyttimillä..


Meillä oli paras tuktuk-kuski :D Kun yhtäkkiä alko sataa se otti vaan hienon sateenvarjon esiin kun muut tuktuk kuskit jäi sivunvarteen ja meni asiakkaiden kanssa istumaan vaunuun. Hetken päästä paisto kuitenkin taas aurinko :)


Kotiin lähtiessä alkoikin sitten rankkasade :D Tässä vaiheessa tuktuk-kuski sanoi ettei enää tarvitse sateenvarjoaan koska on menossa kotiin, joten "i don't care" :D Rankkasade loppu kuitenkin lyhyeen ja hotellille tultaessa kuskikin oli jo ihan kuiva :D

Ton 8 tunnin temppelikiertelyn jälkeen oon ollu tosi väsyny, käytiin illalla syömässä ja vähän shoppailemassa (taas, hups). Siem Reap on nyt nähty, huomenna paluu Phnom Penhiin ja Vietnamiin siirtymisen suunnittelua!

lauantai 14. tammikuuta 2012

Siem Reap

Ostettiin eilen illalla bussiliput Siem Reapiin kymmeneksi aamulla johonka kuului pick-uppi hotellilta :) Oltiin kyllä iloisia että päästiin pois Mad Monkeysista, herättiin jo ennen seitsemää johonkin järkyttävään generaattorin paukkeeseen joka tuli ihan meidän huoneen seinän toiselta puolelta.

Bussimatka tänne oli aika raskas, väsytti tosi paljon.  Bussissa oli kylmä kovasta tuuletuksesta johtuen. Bussikuski ajo rallia, pitää kyllä sanoa että Kambodzalaiset on tosi hyviä ajajia, esimerkiksi mopon päällä he osaavat tasapainotella ihan mitä vaan..! :D


Bussimatkan levähdyspaikalla päätettiin ostaa vähän matkaevästä..


Ja oli hyvää! Ihan oikeasti :D olisin voinut ostaa enemmänkin..

Näitä ei uskallettu vielä maistaa.. ehkä sitten paluumatkalla :D

Thaimaassa oli pinpong showt, täällä meitä koitetaan saada lähtemään "shooting rangelle". En uskonut senkään olevan ensimmäinen asia jota nuorille vaaleille naisille ehdotetaan päiväretkeksi, kunnes tuktukin mainoksessa oli kaksi blondia tyttöä armeijavaatteissa rynnäkkökiväärit kädessä. Minkälaisia länkkäreitä täällä oikeasti käy, itse en ihan ymmärrä että minkälainen ihminen haluaa mennä ampumaan singolla lehmän.

Blogger ei nyt tykkää ladata mitään kuvia joten tää postaus on nyt sitten tässä. Pieniä muitakin mutkia matkassa on nyt tullut eteen joten täytyypä sitä tässä sitten selvitellä.. Kunhan päästään Vietnamin puolelle niin voipi olla että tulee käynti Suomen suurlähetystöön.

Jokatapauksessa ollaan nyt Siem Reapissa, huomenna aikainen herätys katsomaan auringonnousua Angkor Watille :) Ja kaikista halvin hostelli tähän mennessä, mutta varmaan myös paras :) iso huone kahdella isolla PEHMEÄLLÄ sängyllä :) jee.

perjantai 13. tammikuuta 2012

Killing Fields

Aika hiljaseksi veti käynti Killing Fieldseille..
Klikkaamalla saa isommat kuvat. Pol Potin johtamat kommunistiset Punaiset Khmerit tappoivat vuosina 1975-1979 arviolta ~2 miljoonaa Kambodzalaista, joka oli noin 21 prosenttia väestöstä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Punaiset_khmerit, jos jotain kiinnostaa lukea enemmän.
Alue jolla haudat sijaitsi oli todella pieni.. montamonta sataa ihmistä haudattuina pieniin hautoihin. "Killing Fieldseillä" sijaitsevat haudat ovat vain murto osa kaikista haudoista joita Kambodzasta on löydetty.Haudoista löydetyt pääkallot on kerätty talteen ja asetettu esille muistomerkin yhteyteen.

Hautojen päällä olevalle maalle nousee kokoajan lisää luunpaloja, hamptaita jne. tulvien ja sateiden myötä.


S21. Täällä ihmisiä pidettiin vankeina ja kidutettiin ennen Killing Fieldseille viemistä.

Kuvat puhukoot puolestaan.

Killing Fieldseillä käynnin jälkeen arvostaa vielä enemmän Kambodzalaisten iloisuutta, positiivisuutta ja avoimuutta. Kambodzalaiset osaavat iloita pienen pienistäkin asioista, vaikka ei missään kovin ihmeellisissä oloissa eläisikään.. Pistää vähän miettimään mitä kaikkea itsellä siellä kotona onkaan :)Lisäksi päästiin tänään näkemään ja seuraamaan tavallista Kambodzalaista elämää :)


Koko perhe töissä. Isä tiputti hedelmiä puusta jotka poika keräsi äidilleen.
Oon nytten vähän kipeenä, koitin just syödä jotain supertulista ruokaa että sais tän flunssan pelästytettyä pois. Huomenna aamulla on bussimatka varattuna Siem Reappiin :) Alustavasti ollaan siellä 2 yötä, jonka jälkeen palataan vielä Phnom Penhiin, ajateltiin ottaa ehkä laiva Mekongia pitkin Saigoniin :)