sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Luang Prabang

Bussimatka Vang Viengistä Luang Prabangiin meni jossain ihan omituisessa unen ja valvetilan välimaastossa. Luang Prabangissa mittasin sitten illalla kuumeen ja kuumettahan oli ihan reippaasti, eli ei ihme että oli ollu aika omituinen olo siinä jo jonkin aikaa. Oltiin jo varattu seuraavaks päiväks retki Buddha Luolille, ja ihmeellisen yön jälkeen jonka vietin jossain omis kuume-maailmoissani sain kuitenkin revittyä itteni ylös sängystä aikasin aamulla ja oli jo paljon parempi olo :)

Lähettiin slow boatilla tuntemattoman ajan kestävälle matkalle kohti luolia.. matka osottautu aika pitkäks, ja kylhän se venekkin ehti siinä pariin otteeseen hajota matkalla.

Luang Prabangin aamumarkettia ihan meidän guesthousen edessä..

Paljonpaljon temppeleitä..
Matkalla oli kuitenkin ihan hienot näkymät.. Ainoo huono puoli Luang Prabangissa oli että paikka on täynnä savua, joka alko ärsyttää mun ihoa ja silmiä aikalailla. Maatiloilla poltetaan jotain pelloilla tähän aikaan vuodesta, savu on niin tiheää ettei edes aurinkoa näkynyt kunnolla..Päästiin vihdoin perille luolille, jotka oli ihan hienot..

Seuraavana päivänä heräsin taas tosi huonoon oloon, kuume oli taas noussu.. :( koko päivä meni sisällä maaten ja huilaten, onneks illalla olikin sitten jo vähän parempi olo jo kävin parin kaverin kanssa syömässä ja istumassa iltaa..

Lauantaina päätettiin Amyn, yhden Englantilaisen tytön jonka kanssa jaettiin huone, vuokrata pyörät ja lähteä seikkailemaan ympäri Luang Prabangia.. Siitähän tulikin vähän enemmänkin seikkailu kun ei ollut hajuakaan missä oltiin ja eksyttiin sinne tänne :)


Oli kiva löytää ulos kaikesta turistivilinästä ja nähdä oikeeta Luang Prabangia, ei nähty ketään muita länkkäreitä meidän pikku retkellä :D

Ylitettiin joku omituinen silta..


Takas keskustassa löyty ihan kivoja autoja..Myöhemmin illalla käytiin syömässä jonka jälkeen käveltiin ihan muissa asioissa yhteen kauppaan sisään kun omistaja kutsu meidät juomaan bissee ja syömään koko heidän perheen kanssa :)


Harmittaa vähän että olin niin heikossa kunnossa Luang Prabangissa koska multa jäi aika paljon näkemättä.. Tänään sunnuntaina lensin Chiang Maihin, huomaa että on takasin Thaimaassa kun nettikin toimii taas kunnolla! :D

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Vang Vieng...

Viikko  sitten tiistaina tuli viimein viesti Suomen suurlähetystöltä että mun uus passi on noudettavissa! Keskiviikkona lähdin hakemaan sitä, ja pienen säätämisen jälkeen pääsin lähtemään jo samana iltana kohti Vientianea yöjunalla. Matka oli hirveä koska junassa ilmastointi oli niin kovalla että palelin niin että tärisin koko yön vaikka oli peitto ja paljon vaatteita, enkä saanut nukuttua juuri ollenkaan. Vientianessa suunnittelin että kävisin kattomassa vähän kaupunkia, mutta raskaan yön jälkeen nukahdin kello 15 mun sängylle ja nukuin iltaan :D Seuraavaks päiväks varasin sitten bussin kohti Vang Viengiä...  Vang Vieng joka on tunnettu tuubailusta jokea pitkin jonka varrella on monia baareja ja biletystä :D Vang Viengistä kuulee niin paljon kauhutarinoita, ja fakta on että joka kuukausi noin yksi turisti kuolee täällä ja moni muu loukkaantuu. No ei tääl kuitenkaan niin vaarallista oo jos pitää järjen päässä tai jos ei pidä ni sitten ei mene lähelle sitä jokea tai varsinkaan ziplineja, jättiliukumäkiä tai slingejä :)

Homma menee täällä yleensä niin, että päivällä lähetään joelle ja hengaillaan/tuubaillaan siellä koko päivä, sen jälkeen osa karsiutuu pois ja menee nukkumaan ja osa käy syömässä ja siirtyy Bucket & Smile bariin :D

Kuvia Vang Viengistä on melko paljon, mutta julkaisukelposia aika paljon vähemmän :D

Tubing startti, first bar, johon suuri osa jumiutuu.
Vietettiin St. Patricks dayta..

Juotiin ehkä yks jos toinenkin buketti..

Whisky train..

Oli vähän random tilanne kun toi mies iski sen vauvan mun syliin ja halus ottaa kuvan, ei siin muuten mitään, tosi usein tääl ihmiset haluu ottaa yhteiskuvia, mut mul ei tulis heti mieleen antaa mun lasta jollekkin ehkä hieman huppelissa olevalle turistille :D
Nää kaikki kuvat oli kahelta ekalta kokonaiselta päivältä, muuten kamera jäi hotellille, kuvia ois taas kavereiden kameroilla esim. vikasta päivästä.. Viis yötä tääl tuli vietettyy ja nyt lähen ihan onnellisena Luang Prabangiin rauhottumaan ja kuromaan kiinni tätä massiivista univelkaa :D

Kahtena ekana päivänä ei päästy kolmee ekaa baarii pitemmälle, ei edes vuokrattu tubeja, suurin osa ihmisistä ei niitä jaksa vuokrata.. Siks kolme ekaa baarii onkin täynnä ja loput melko tyhjiä joen varrella. Kolmas päivä meni suurimmaks osaks jumittaessa ja ilta taas jossain heiluessa :D Vikana päivänä eli tänään yhet irlantilaiset ylipuhu mut vuokraa niiden kanssa tubit ja tuubailemaan koko joki alusta loppuun.. Ja oli se kivaa, slidebar oli paras, loppua kohti alko tulee vähän kylmä ja se joki on tosiaan aika pitkä, välil mentiin kovaa ja vesi oli ehkä 10 cm syvää niin piti vähän väistellä kiviä ja välillä taas piti meloa eteenpäin.. Mut oli kiva päivä ja otettiin ihan rauhallisesti, tänään aikasin nukkumaan ja huomenna aamupäivällä kohti Luang Prabangia :) Sunnuntaina pitäiskin sit jo lähteä takasin Thaimaahan, Chiang Maihin ja siitä kiertämään pohjosta :)

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Lumphini Park

Sain bussimatkalla flunssan, joten tänään lähin vaan käppäilee Bangkokin suurimpaan puistoon, ja satuinpa sitten vähän eksymäänkin ja päädyin mun ja Saran vanhoille Bangkok-kotikulmille..

Lumphini Park oli tosi kiva ja rento, paljon ihmisiä lenkkeilemässä ja chillailemassa :)Treeni meneillään..Kuvaukset meneillään..


Joku länkkärimies oli tuol soittelemassa ja se kaiku kivasta ympäri puistoa :)
Keskeltä puistoa löytyi kuntosali jossa oli jotain kehonrakentaja-thaikkuja nostelemas painoja.. Kun kävelin siit ohi ne vaati mua ottaa kuvii niistä ja alko kyselee kaikennäkösiä kysymyksiä :D Ne oli vähän liian kiinostuneita musta joten näin parhaaks räpsästä pari kuvaa ja lähtee menee :DVähän matkan päässä oli viel lisää kuntolaitteita :)


Puistosta lähdettyä eksyin tosiaan toiselle puolelle Silomia ja kävelin koko Silom streetin päästä päähän ettien ruokapaikkaa.. Oli kuitenkin sen arvosta :)Sain hyvää ruokaa!
Soitin suurlähetystöön, vieläkään ei mitään tietoa mun passista.. Joten täällä sitä hengailaan tietämättä mitään ja ilman että pystyn varaamaan mitään matkoja eteenpäin, ja hotelliakin voin varata vaan yön kerralla lisää.. Mut nyt kun asuu noiden turistikohteiden ulkopuolella täällä tää kaupunki on alkanu avautumaan paljon enemmän ja ihmiset on tosi ystävällisiä :)