sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Luang Prabang

Bussimatka Vang Viengistä Luang Prabangiin meni jossain ihan omituisessa unen ja valvetilan välimaastossa. Luang Prabangissa mittasin sitten illalla kuumeen ja kuumettahan oli ihan reippaasti, eli ei ihme että oli ollu aika omituinen olo siinä jo jonkin aikaa. Oltiin jo varattu seuraavaks päiväks retki Buddha Luolille, ja ihmeellisen yön jälkeen jonka vietin jossain omis kuume-maailmoissani sain kuitenkin revittyä itteni ylös sängystä aikasin aamulla ja oli jo paljon parempi olo :)

Lähettiin slow boatilla tuntemattoman ajan kestävälle matkalle kohti luolia.. matka osottautu aika pitkäks, ja kylhän se venekkin ehti siinä pariin otteeseen hajota matkalla.

Luang Prabangin aamumarkettia ihan meidän guesthousen edessä..

Paljonpaljon temppeleitä..
Matkalla oli kuitenkin ihan hienot näkymät.. Ainoo huono puoli Luang Prabangissa oli että paikka on täynnä savua, joka alko ärsyttää mun ihoa ja silmiä aikalailla. Maatiloilla poltetaan jotain pelloilla tähän aikaan vuodesta, savu on niin tiheää ettei edes aurinkoa näkynyt kunnolla..Päästiin vihdoin perille luolille, jotka oli ihan hienot..

Seuraavana päivänä heräsin taas tosi huonoon oloon, kuume oli taas noussu.. :( koko päivä meni sisällä maaten ja huilaten, onneks illalla olikin sitten jo vähän parempi olo jo kävin parin kaverin kanssa syömässä ja istumassa iltaa..

Lauantaina päätettiin Amyn, yhden Englantilaisen tytön jonka kanssa jaettiin huone, vuokrata pyörät ja lähteä seikkailemaan ympäri Luang Prabangia.. Siitähän tulikin vähän enemmänkin seikkailu kun ei ollut hajuakaan missä oltiin ja eksyttiin sinne tänne :)


Oli kiva löytää ulos kaikesta turistivilinästä ja nähdä oikeeta Luang Prabangia, ei nähty ketään muita länkkäreitä meidän pikku retkellä :D

Ylitettiin joku omituinen silta..


Takas keskustassa löyty ihan kivoja autoja..Myöhemmin illalla käytiin syömässä jonka jälkeen käveltiin ihan muissa asioissa yhteen kauppaan sisään kun omistaja kutsu meidät juomaan bissee ja syömään koko heidän perheen kanssa :)


Harmittaa vähän että olin niin heikossa kunnossa Luang Prabangissa koska multa jäi aika paljon näkemättä.. Tänään sunnuntaina lensin Chiang Maihin, huomaa että on takasin Thaimaassa kun nettikin toimii taas kunnolla! :D

2 kommenttia:

  1. Som alltid härliga bilder :)
    Och många söta flickor, stora o små. <3 Mams

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia taas. Jos kuumeilu jatkuu niin mars lääkäriin.

    VastaaPoista