perjantai 13. tammikuuta 2012

Killing Fields

Aika hiljaseksi veti käynti Killing Fieldseille..
Klikkaamalla saa isommat kuvat. Pol Potin johtamat kommunistiset Punaiset Khmerit tappoivat vuosina 1975-1979 arviolta ~2 miljoonaa Kambodzalaista, joka oli noin 21 prosenttia väestöstä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Punaiset_khmerit, jos jotain kiinnostaa lukea enemmän.
Alue jolla haudat sijaitsi oli todella pieni.. montamonta sataa ihmistä haudattuina pieniin hautoihin. "Killing Fieldseillä" sijaitsevat haudat ovat vain murto osa kaikista haudoista joita Kambodzasta on löydetty.Haudoista löydetyt pääkallot on kerätty talteen ja asetettu esille muistomerkin yhteyteen.

Hautojen päällä olevalle maalle nousee kokoajan lisää luunpaloja, hamptaita jne. tulvien ja sateiden myötä.


S21. Täällä ihmisiä pidettiin vankeina ja kidutettiin ennen Killing Fieldseille viemistä.

Kuvat puhukoot puolestaan.

Killing Fieldseillä käynnin jälkeen arvostaa vielä enemmän Kambodzalaisten iloisuutta, positiivisuutta ja avoimuutta. Kambodzalaiset osaavat iloita pienen pienistäkin asioista, vaikka ei missään kovin ihmeellisissä oloissa eläisikään.. Pistää vähän miettimään mitä kaikkea itsellä siellä kotona onkaan :)Lisäksi päästiin tänään näkemään ja seuraamaan tavallista Kambodzalaista elämää :)


Koko perhe töissä. Isä tiputti hedelmiä puusta jotka poika keräsi äidilleen.
Oon nytten vähän kipeenä, koitin just syödä jotain supertulista ruokaa että sais tän flunssan pelästytettyä pois. Huomenna aamulla on bussimatka varattuna Siem Reappiin :) Alustavasti ollaan siellä 2 yötä, jonka jälkeen palataan vielä Phnom Penhiin, ajateltiin ottaa ehkä laiva Mekongia pitkin Saigoniin :)6 kommenttia:

 1. Palaa mieleeni tunnelmat kun kävin kanssasi pari vuotta sitten Hiroshimassa Memorial Parkissa. On tärkeää ettei näitä hirveyksiä unohdeta. Toivottavasti ihminen oppii jotakin virheistään. Rankkoja mutta vaikuttavia ja hyviä kuvia. Kiva nähdä kuvissasi myös sitä oikeaa elämää. Ja taisit vihdoin päästä riisipelloille, mikä Japanissa jäi väliin.

  Jostain syystä blogisi ei päästä minua kommentoimaan verkkokalastajana joten tässä nyt anonyymisti, sorry.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mietin samaa itsekkin siellä paikan päällä että vähän sama tunnelma. Hehe nojoo, ainakin lähelle riisipeltoa :D en haluu mennä liian paljon sinne seikkailemaan kun ne malariahyttyset hengailee siellä :P
   Joo täytyy olla jotain ongelmaa koko bloggerissa koska mul ei oo asteuksis ainakaan mitään minkä pitäs estää sun kommentoimisen..

   Poista
  2. ok, se on varmaan sit mun asetuksissa jossain, täytyy tsekata

   Poista
 2. Otroligt fina bilder Adina! Så kiva att läsa om dina äventyr :)

  VastaaPoista