lauantai 25. helmikuuta 2012

Ärsyttää, Phuketissa.

Tää huono tuuri ei näytä loppuvan ikinä.. Nyt haluun vaan päästä johonkin enkä tehdä yhtään mitään!! Pudotus kaikesta siitä luksusesta todellisuuteen on ollut aika iso..

Kävin tosiaan eilen aamulla meidän luksushotellissa salilla ja uimassa aamulla, sillon kaikki oli vielä hyvin :) Lähdin sieltä Suomen suurlähetystöön ja pienen etsimisen jälkeen löysin paikanpäälle, ja suurlähetystössä kaikki meni tosi hyvin. Palvelu oli tosi ystävällistä ja ymmärsivät hyvin mitä oli tapahtunut, enkä joutunut maksamaan mitään uudesta passista, saan uuden passin noin 2 viikon päästä joka on voimassa siihen asti kun mun vanhakin passi olis ollu. Bangkokiin siis sitten taas takasin noutamaan sitä..

Mulla oli suunnitelmat ihan auki mitä tehdä, etsin ravintolan jossa oli wifi ja aloin kattelee vaihtoehtoja.. Päädyin varaamaan lipun Phuketiin, en nyt ihan tiedä miks just tänne, aivot ei oikeen toiminu, mutta täältä pääsee sitten kiertelemään kaikkia saaria.. Mulle lupailtiin VIP bussia suoraan Bangkok - Phuket, ja tyhmänä uskoin.

6 illalla lähti bussi, joka kyllä oli kieltämättä tosi mukava verrattuna busseihin Laosissa ja Vietnamissa.. En saanu oikeen nukuttua, bussissa oli jääkylmä.. Kello 6 aamulla mut herätettiin ja käskettiin vaihtamaan bussia. Olin ainoa menossa Phuketiin, mun lisäksi yks toinen pariskunta vaihto bussia, ne oli menossa Krabille. Seuraava bussi oli minibussi. Pariskunta bussissa kysy multa yhtäkkiä onko mulla kaikki rahat tallessa. Tarkistin ensin käsilaukun ja onneksi kaikki juuri nostamani bahtit oli siellä, mutta sitten tarkistin repun jossa oli mun rahavyö. Kaikki hätävaradollarit oli poissa. Siis kaikki paitsi viis dollaria, olipas mukavia varkaita kun jätti mulle huimat viis dollaria elämiseen. Muuta kuten läppäriä tai kameraa ei onneksi viety, vaan pelkät dollarit (varmaan siksi koska senhän mä olisin huomannut repun painosta). Eikä mulla onneksi mitään huimia summia siellä ollut, eikä luottokortteja, niinkun tällä pariskunnalla, heiltä oli viety 700 euroa..

Bussissa oltiin yhden tytön kanssa huomattu teksti bussin katossa jossa luki "ottakaa reppunne ylös kanssanne, teidät ryöstetään". Luulin siinä vaiheessa että tarkotettiin rinkkoja jotka oli bussin varastotilassa, eikä mulla ollut siellä mitään arvotavaraa. Reppu mulla oli mun jalkojen vieressä bussissa, mutta bussin tuolit oli aika korkeella ja reppu jäi jalkojen alle.. Kuinka helppoa varastaminen olikaan. Kaikkien nukkuessa bussissa olivat ryömineet lattiaapitkin ja käyneet läpi kaikkien reput.

Jouduin vaihtamaan bussia vielä kerran, paikallisbussiin. Kiva huijaus siitä suorasta vip bussista siis. Maksoin ihan liian korkeen hinnan tällasesta säätämisestä. Koko huijaus & varkaus oli niin laskelmoitu. Bussin työntekijät ei esim. jättänyt kellekkään bussilippua, vaan keräs ne pois. Tästä lähtien alan aina kirjottamaan ylös bussiyhtiön nimen. Mulla ei ollut mitään todistusta että ikinä olinkaan siinä bussissa.

17h matkustamisen jälkeen saavuin Phukettiin, otin mopotaksin suoraan poliisiasemalle. Poliisiasemalla ei ykskään poliisi puhunut Englantia. Ekaa kertaa ikuisuuksiin kävi onni, paikalla oli joku länkkärimies tekemässä jotain ilmotusta ja hänellä oli oma palkattu tulkki mukana. Kun mies oli valmis hän sanoi että voi odottaa ja saan käyttää hänen tulkkia. Poliisiasemalla kesti aikansa, esim. koska mulla ei tosiaan ollut mitään millä todistaa että olin siinä ekassa bussissa. Olin kuitenkin vikasta bussista saanut jonkun lipun ja onneksi se riitti tällä kertaa todistukseks.. Kun poliisi kyseli kaikkia kysymyksiä mulle kävi yhä selvemmäks miten suunniteltu koko varkaus oli.. Poliisi ja kääntäjäkin sen totes..

Huhhuh, nyt väsyttää, sitten vaan korvaushakemusta tekemään vakuutusyhtiölle. Johonkin hotelliinkin ois kiva päästä. Oon täällä tän yön, saa nähä jaksanko enempää. Sitten meen johonkin saarelle ja jään sinne. Ikuisesti :D en jaksa enää säätää!!

Kiitos nyt onni saa luvan kääntyä!


6 kommenttia:

 1. <3 hoppas det, att allt nu går bättre. Man måste tydligen vara väldigt på sin vakt där... Ta det lugnt nu, och håll i allt du äger och har, puss. Mams

  VastaaPoista
 2. Skarppina vaan ja arvotavara aina käsiten ulottuvilla. Huonomminkin olisi voinut käydä jos kaikki tavarat olisi viety. Ja myös hyvää onnea oli sulla kun sait tulkkausapua poliisiasemalla - hyvä kun teit ilmtoituksen. Mutta sulla aurinko paistaa: nyt jonnekin asettumaan ja lepäämään kunnolla ja jo alkaa elämä maistua.

  VastaaPoista
 3. Väntar med spänning på rapport från Ko Lanta ;) h. mams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jaaa ja måst ba få alla bilder nä di e lite utspridda på allas kameran så sen först kanja posta :)

   Poista
 4. Todella harmillista kun , nyt vastoinkäymisiä.
  Tsemppiä, kyll se aurinko paistaa risukasaankin:)

  T: Semin57

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Nyt onneksi meneekin jo paljon paremmin! :)

   Poista