keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Hue, LAOS & pisin bussimatka ikinä..


Saavuttiin Hueen ihan rättiväsyneinä eikä jaksettu tehdä yhtään mitään, Hue jäi meille vaan välietapiksi matkalla Laosiin vaikka siellä olisi ollut hienoja nähtävyyksiäkin.. Sain kuitenkin manikyyrin siellä ja käytiin syömässä tosi hyvää intialaista :)

Sain myös kukkia :D
Varattiin bussiliput seuraavaksi päiväksi Savannakhetiin, matkan piti kestää "8 tuntia" (eli 8 + ~2-3 tuntia) ja alkuperäisen suunnitelman mukaan piti jäädä Savannakhetiin yöksi.. Bussi oli suht hyväkuntoinen mutta täpöten täynnä, ei vaan ihmisistä, vaan jaettiin meidän paikat isojen limesäkkien kanssa..

Meillä ei ollut tarkkaa tietoa paljon Laosin viisumi maksaisi, koska joka paikassa on eri infoa. Otettiin mukaan vino pino dollareita koska niitä kuitenkin aina tarvii. Vietnamin poistumistarkastuksessa oli vähän häslinkiä mun passin kanssa, mut päästiin siitä onneksi pienen väännön jälkeen jatkamaan.. Viisumia ostaessa hinnat vaihteli riippuen keltä kyseli, mutta saatiin viimein eteemme lista hinnoista eri maiden kansalaisille. Listasta ei kuitenkaan löytynut Suomea, mutta koska Ruotsalaisille viisumi maksoi 30 dollaria ilmotin että mäkin maksan 30 :D Ja sillä hinnalla sen sain, muut joutu maksaa 35.. Et jos joku sinne on menossa niin älkää maksako yli 30 :) Ilman kuvaa joutu maksaa pari dollaria enemmän niin niitäkin kannattaa olla mukana..

Matka Savannakhetiin kesti loppujenlopuksi joku 11 piinaavaa tuntia, mutta bussimatkan aikana oltiin saatu selville että Savannakhetistä lähtee illalla bussi Don Khongille, eli 4000 islandseille johon oltiin menossa.. Mietittiin siinä hetki että jaksaako lähteä vai pitäisikö jäädä yöksi Savannakhetiin. Päätettiin kuitenkin lähteä, mitä nyt pari tuntia lisää bussissa haittaisi.. Eihän se ihan pari tuntia ollut eikä se 8 tuntia mitä taas lupailtiin, vaan joku 11-12h siinä meni. Eikä ollut sleepers bussi vaan kovapenkkinen paikallisbussi. Alkuvaiheessa istuttiin takapenkeillä yhden munkin vieressä ja jouduttiin vähän säätämään kun mä en saanu hänen vieressä naisena istua.. Päästiin sit kuitenkin paremmille paikoille ja sain ehkä pari tuntia nukuttua, mutta jossain vaiheessa bussin moottori meni rikki ja jäätiin tien varteen pariksi tunniksi tietämättä mitä tapahtuu.. Luultiin jo että istutaan siinä koko yö, mutta onneksi kuski sai moottorin korjattua (kai), ja jatkettiin matkaa. Aina välillä kuski karju jotain kun saavuttiin johonkin paikkaan ja valot vilkku päälle ja pois niin eipä siinä paljoo nukkunut. Joskus 8-9 aikaan aamulla saavuttiin rantaan ja lossille Don Khongille, meille ei taas kerrottu mistään mitään mutta onneksi parin puhelun jälkeen päästiin pikku veneellä 1,5 tunnin jokimatkan jälkeen Don Detille :)

Blogger ei nyt vaihteeks haluu ladata mitään kuvia tänne huonon wifin takia, joten tästä tuli nyt vähän tekstipainotteinen pikapostaus :D Jatketaan sitten kuvilla Don Detiltä ja 4000 islandseilta :)

Väsyneenä mutta onnellisena perillä! :D

4 kommenttia:

 1. Det ser idylliskt ut. Bra att telefonen iallafall funkkar lite :) Det var helt spännande att leka kontakta-Sara-detektiv. Nu är dina "papper" hos översättaren! stor kram. Mams.

  VastaaPoista
 2. Sä oot hankkinut upeita vaatteita!

  VastaaPoista
 3. ihanaa :) Mä oon nyt koti-Suomessa ja heräsin kuudelta aamulla, vaikka en ollut nukkunut 36 tuntiin juurikaan. Meniskö sitä seuravaaksi vaikka aurinkoon lämmittelemään? Ai niin, täällä sataa lunta!

  Maailman parasta reissua <3

  T. Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, jetlag :( Voit mennä ulos tekemään lumienkeleitä :D

   Kiitos, oot niin kaivattu täällä <3

   Poista