maanantai 20. helmikuuta 2012

Pakse & Bolaven Plateau

Jos Suomea kutsutaan tuhansien järvien maaksi niin Laosia pitäisi kutsua miljoonien vesiputousten maaksi.

Saavuttiin Pakseen Don Detiltä poikkeuksellisen vaivattomasti bussilla. Etittiin hotelli Paksesta ja lähdettiin seuraavana päivänä mopolla ajamaan joku 100km kieppi kohti Bolaven Plateauta. Kuten aikasemmin kirjotin, vesiputouksia täällä riittää vaikka muille jakaa. Niitä on tullut nähtyä nyt tarpeeksi vähäksi aikaa :D

Nähtiin vähän normivesiputousta..Piti päästä mahdollisimman lähelle putouksia..


.. vesiputousta ylhäältäpäinkuvattuna... .. luolavesiputousta jonka taakse pysty kävelemään!


Tää oli ehdottomasti mun suosikkivesiputous. Tän luona pysty myös menemään pikku lautalla kohti putousta :DOli kaksoisvesiputousta..


Eikö me nähty jo tällainen vesiputous......??
Ja oli niin korkeeta vesiputousta ettei edes nähnyt minne se tippu..


Don Det ei vastannut mitenkään muita paikkoja missä nyt ollaan Laosissa käyty. Nyt tajuan mistä ihmiset puhuvat kun kertovat Laolaisten ystävällisyydestä. Esimerkiksi meidän vesiputouskiertelyllä meidät kutsuttiin liittymään yhden Lao perheen piknikille!

Maailman söpöin laomummeli!

On täällä silti se sama rento meininki kun Don Detillä, ei nyt ehkä ihan niin että kaikki nukkuu kokoajan mutta verrattuna Vietnamiin. Alkaa itekkin tottumaan pikkuhiljaa ja tää rauhallisuus on aika mukavaa :DVesiputouksilla käynti kävi myös urheilusta, sai kiivetä jyrkkiä portaita edestakas ihan urakalla :D (Sara olisit rakastanut niitä.... :D)Paluumatkalla kuvailin taas vähän mopon kyydistä..
 


Suunnitelmat menny vähän uusiks. Otettiin tänään aamulla bussi Tha Khaekiin suunnitelmana vuokrata mopo ja kierrellä luolia ja kattella maisemia täällä. Bussimatka oli ylläriylläri taas outo ja erilainen. Tää oli ylivoimaisesti huonoiten arvioitu ajallisesti, arvio oli 6h mutta matka kestikin 12h.. Pysähdyttiin kokoajan ihmepaikkoihin ja jumitettiin ja heitettiin pari skootterii katolle. Jossain vaiheessa pysähdyttiin lastaamaan bussi täyteen lankkuja niin että tavaratilan ovet täytyi irrottaa kokonaan saranoistaan ja asentaa uudestaan... Sen jälkeen bussi painokin niin paljon että se laahas maata vasten :)Ainoa hyvä puoli matkassa oli pinkki bussi :D

Perus bussinulkopuolellajumitus :)

Tha Khaekiin saavuttua jouduttiin kiertelemään jonkin aikaa etsien hotellia. Tää kiertely johtikin sitten nykyseen tilanteeseen. A:ta puri koira jalkaan. Kaakkois-Aasia on suurin riskialue vesikauhun saamiselle, eikä sitä vastaan etukäteen saatu rokotus auta vaan rokotus täytyy myös saada pureman jälkeen jos on syytä epäillä tartuntaa. Koira hyökkäsi ihan itekseen vaikka käveltiin kaukana koirasta.. Laosissa ei oikeestaan yhtään mitään terveyshuoltoa ole, joten pienen mietiskelyn jälkeen päätettiin soittaa ensin vakuutusyhtiölle ennenkun mihinkään sairaalaan lähdetään. Vakuutusyhtiöstä sanottiinkin että Laosissa asialle ei voi tehdä mitään mutta purrun henkilön täytyy saada heti rokotus. Ensimmäinen rokotus täytyy saada 24h sisällä puremasta. Hoitamattomana vesikauhuun kuolee noin 100% tartunnan saaneista.. Rokotuksen saaneista kuitenkin 100% selviää. Joten tässä ei paljon riskejä otella, A siirretään Bangkokiin saamaan asianmukainen hoito vesikauhutartunnan varalta.. Jäänkin siis nyt ekaa kertaa ihan yksin vähän aikasemmin kun olin odottanut. Ootellaan vielä lisäohjeita vakuutusyhtiöltä, eihän kello oo tääl ku joku puol 2 yöllä, joka määrää myös miten mä tästä jatkan, toivottavasti pääsisin samaa matkaa Vientianeen koska täällä Tha Khaekissa en mitään yksin tee..

Vähän mutkaa matkaan siis taas, mutta ihan kunnossa täällä kuitenkin ollaan. Tästä alkaakin sitten mun ihan itsenäinen matkailu.

7 kommenttia:

 1. Kontakta ambassaden bums, hyr bil o chafför, om man inte kan lita på bussarna. Pakse har väl också flygfält. Kram <3 <3 mams

  VastaaPoista
 2. Ambassad, ambulans, taxi, privatbil med chaufför, helikopter, flyg, vad som helst bara ni får in honom på sjukhus ASAP!

  VastaaPoista
 3. Voisiko olla niin että kun Laosissa valtauskonto on buddhalaisuus se vaikuttaa ihmisten mentaliteettiin enemmän kuin Vietnamissa, jossa ei ole virallista uskontoa, vaikka buddhalaisia sielläkin on eniten. Yksi buddhalaisuuden peruselementti on harmonia joka ilmenee juuri mm. kiireettömyytenä. Se voi aluksi tuntua hektiselle länsimaalaiselle vieraalta.

  Tosi kurja juttu toi koiranpurema ja se että Alanin matka keskeytyy tällä tavalla. Toivottavasti siirto järjestyi hyvin. Kerro terveisiä. Pidä itsestäs huolta ja kierrä koirat kaukaa.

  VastaaPoista
 4. Hurjasti tsemppiä Alanille, kerro sitten miten kaikki sujui. Tosi pelottavaa!

  Toi kuva A:sta vesiputouksen takana on ehkä hienoin ikinä. Sun pitää lopettaa upeiden kuvien postaaminen, niin mun kateus ei kasva vielä sietämättömämmäksi. Aivan uskomattomia maisemia.

  Oi, paljon rankkoja rappusia tänne kiitos! :D Kävin kyllä eilen salilla ja voin kertoa, että kävely, istuminen + kaikki muut toimenpiteet, joissa jaloille olisi käyttöä, on hieman hankalaa tällä hetkellä. Me likey!

  T:Sara

  ps. on ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhu joo nyt kyl väsyttää ei olla nukuttu kunnol varmaa 48 tuntiin..

   Hihi kiitos, okei mä lopetan kokoajan kuvien postauksen ja kirjotan vaan kuivia tekstejä :D

   Mmh no se pieni urheilu oli ihan hyväks, syötiin tänää niin paljon siel loungessa ja lentokoneessa et räjähdän :D Mäki haluun salille!

   Mullakin on ikävä, tänää ku tultiin Bangkokiin tuli mieleen kuinka innoissaan oltiin ku ekaa kertaa saavuttiin tänne! :D

   Poista
 5. Olipa kiva nähdä sinut edes vilauksella ja kuulla miten menee ihan livenä.Mahtavat ovat maisemat ja ne "pikku purot"aivan uskomattomia. Toivottavasti pitkä ja tumma voi hyvin ja matkasi jatkuu uusin seikkailuin turvallisesti. mummi
  Olipa mukava nähdä ja rupatella ihan livenä. Mahtavat ovat siellä maisemat ja ne "pikku purot" aivan uskomattomia. Toivottavasti pitkä ja tumma voi hyvin ja sinulla matka jatkuu uusin seikkailuin turvallisesti.
  mummi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samoin! Jep nyt on rokotukset saatu ja kaikki pitäis olla kunnossa!

   Poista