lauantai 18. helmikuuta 2012

Don Det, 4000 Islands, Laos!

Ensimmäisenä päivänä Don Detillä oltiin kun zombeja.. Ei jaksanu tehä yhtään mitään. Tää pikku kylä missä ollaan onkin niin pieni että ei tarvinnut jaksaa muuta kun raahata itsensä syömään niin tää olikin jo melkeinpä nähty :D

Kontrasti Vietnamin ja Laosin välillä on valtava. Vietnamissa oli menoa ja meininkiä kokoajan ja ihmiset oli töissä 24/7. Don Detillä ei voi odottaa minkään tapahtuvan nopeasti. Ihmiset nukkuvat 24/7. Kun kävelet ravintolaan sisään täytyy ensin etsiä se nurkka missä tarjoilija nukkuu ennenkun voi kuvitella tekevänsä tilausta :D Alotettiin kyllä ehkä täältä Laosin kaikista rauhallisimmasta ja rennoimmasta päästä, niin ei ihme että Vietnamin jälkeen vähän ihmetyttää.. Välillä tuntuu vaan että ihmiset ovat tosi laiskoja, joka toisaalta ei kyllä ole mikään hirveän suuri ihme kun täällä on niin kuuma että kahteen mennessä iltapäivällä itsekkin haluaisi mennä nukkumaan :DEnsimmäisenä päivänä elossa vuokrattiin pyörät ja pyöräiltiin Don Detin halki Don Khonille.


 Don Khonilla mentiin katsomaan isoa vesiputousten rykelmää. Oli tosi kaunista. 


Saatiin uus kaveri joka seuras meitä kaikkialle :)


Jouduin myös töihin.. :D


Sen jälkeen pyöräiltiin vielä toiseen paikkaan mistä pysty ottamaan veneen kattomaan iravadindelfiinejä, tosi harvinainen delfiinilaji joka elää makeassa vedessä ja jota uhkaa sukupuutto. Mahdollisuudet nähdä delfiinit on kuitenkin erittäin pieni ja päätettiin jäädä vaan rantaan ihailemaan maisemia, sen jälkeen kun olin ensin kävellyt edestakasin tulikuumaa hiekkaa pitkin ja polttanu mun jalat. En ymmärrä miten joku voi kävellä tulisilla hiilillä kun nyt jo tuntu että jalkapohjat irtoo liitoksistaan :DIllalla käytiin biitsillä ja mentiin sunsetview terdelle kattomaan auringonlaskua :)
 

Tokana päivänä otettiin Laolaiseen tapaan todella rennosti. Nukuttiin, syötiin, chillattiin ja nukuttiin. Koitettiin jossain vaiheessa saada joku veneretki mutta ei se onnistunut kun kaikki nukku eikä missään tapahtunut mitään :D no ei se mitään, oli hyvä vaan huilata.

Meidän lähibiitsi.
Lossit vei ihmisiä saarelta saarelle..
Tänään otettiin bussi Pakseen, huomenna vuokrataan moppe ja ajetaan kattomaan Bolaven Plateauta. Ollaan täällä varmaan 2 yötä, sitten matka jatkuu pohjoseen kohti Vientianea, Vang Viengiä ja Luang Prabangia :)

Terveisiä vielä Suomeen, paljon onnea maailman parhaalle isälle Harrille !!! :)

6 kommenttia:

 1. ADINA, SUN SELKÄ ON IHAN RUSKETTUNUT!!! tiedoksesi vain.

  T:Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on tainnut käydä!!! :D Mun tavoite nr. 1 on olla ihan musta kun tuun takas Suomeen :)

   Poista
 2. Ettei vaan kaunotar katoa Kauko-itään kun on semmoinen komistus, pitkä ja tumma, ilmestynyt kuvaan. Turvallista ja mukavaa jatkoa tv mummi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe niin ei sitä koskaan tiedä. Kiitos paljon!

   Poista
 3. Kuumuus kyllä hyydyttää ihmisen kuin ihmisen. Kannattaa vaan sopeutua paikallisten rytmiin. Eikö illalla ole yhtään enempää säpinää auringon laskettua? Vientianessa luulisi olevan enemmän toimintaa. Hienot kuvat taas.

  Kiitos onnitteluista maailman ihanin tytär!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eei ei oo auringon laskettuakaan, sillon kaikki sulkee :D Siis joo ei tää haittaa, hassua vaan :)

   Poista