tiistai 21. helmikuuta 2012

Tha Khaek, Vientiane - Bangkok!?

En mä jäänykkään yksin ihan vielä :)

Kello kolmelta yöllä eilen bloggauksen jälkeen otettiin äkkilähtö bussiasemalle. Vakuutusyhtiö ei pystynyt hoitamaan meille mitään kuljetusta joten otettiin ohjat omiin käsiin.. Toivottiin jonkun bussin menevän ohi yöllä.. Tuktuk-kuski pyysi meiltä järjettömät 100.000 kipiä matkasta asemalle (noin 10 €), pienen keskustelun jälkeen päädyttiin 40 tuhanteen kipiin, oli pakko päästä lähtemään. Kun päästiin bussiasemalle se oli kiinni ja portit teljetty. Portteja vartioi joukko vihasia miehiä... Ne ei halunnu millään päästää meitä sisään bussiasemalle, eikä kyllä ymmärtänyt sanaakaan Englantia. Mietittiin siellä keskellä ei mitään että mitä sitä nyt tekisi.. Keksin ottaa lonely planetin esiin ja osottelin sieltä kaikkia lauseita kuten "tämä on hätätilanne", "tarvitsen lääkäriä" ja hoettiin Vientianea :D Miehet katto meitä vaan hämmentyneinä mutta päästi meidät sisään jonkin ajan kuluttua :D istuttiin jääkylmällä autiolla bussiasemalla puoltoista tuntia kunnes bussi tuli! Bussi oli ihan kiva, mutta sekin ihan jääkylmä.. Simahdettiin kuitenkin heti ja nukuttiin aika lailla koko matka joka meni suht nopeasti (ei pysähdytty tietääkseni kun kerran lastaamaan bussi täyteen puuta)..

Bussimatkan aikana oltiin mietitty vähän että mitä mä tekisin tästä eteenpäin ja meille tuli idea että pääsisinköhän mäkin Bangkokiin.. Vakuutusyhtiöstä sanottiin että jep, maksetaan matkat molemmille. Niinpä päätin lähteä jo nyt Bangkokiin siitäkin syystä että saan passiasiat selvitettyä.. Jää Laos vähän kesken, mutta ei se mitään, ehkä tuun tänne takasin. Siirsin paluupäivää kolmella viikolla eteenpäin! Uusi kotiinpaluupäivämäärä on 25.4 woopwoop! :D

Tyytyväinen :D


Ei tässä mitään valittamista ookkaan ykkösluokan loungessa lentoa odotellen, normiluokassa ei ollu tilaa joten meidät täyty laittaa ykkösluokkaan :D Toivon ettei oltas vedetty nuudelikeittoo ennen tänne tuloo, tääl on aika hulppeet tarjoilut :)

Mua jännitti taas passitarkastus ja mitä tällä kertaa mun liimatusta rikkinäisestä passista sanottaisiin.. Ei ois kuitenkaan tarvinnu jännittää kun tarkastaja ei kattonu passii ollenkaan vaan alko juttelemaan mulle ja kyselemään onko poikaystävää :D

Bangkokiin saavutaan vähän vaille 23, meidät haetaan suoraan kentältä sairaalaan jossa A saa 2 piikkiä pikimmiten.. Saadaan myös joku majapaikka siitä lähettyviltä vakuutuksen piikkiin :) Hengaillaan Bangkokissa pari päivää ja A lentää himaan 24 päivä jolloin varmaan itse jatkan kohti Etelä-Thaimaata. Reittisuunitelma on kyllä ihan auki vielä, saa nähdä mihin päädyn..


11 kommenttia:

 1. No on se hyvä että saatte vähän luxusta tuskien taipaleen jälkeen. Lounget ovat aina mukavia puhumattakaan 1./business-luokasta. Toivottavasti hotellikin on hyvä. Nyt vain lepoa ja passihakemus lähetystöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeppis, tää hotelli on ihan sika hieno! :D ylivoimaisesti hienoin mis oon ollu tällä reissulla :D

   Poista
 2. Ooooo bra att allt gick sådä bra ti slut!! O du kommer passelisti hem ti vappen hahah:D! (julia täälä taas huutelee)

  VastaaPoista
 3. Moi!Löysin blogisi sattumalta äsken ja luin kaikki merkinnät. Varmaan ollut tähän mennessä tosi ihana reissu. Ite lähden rinkka selässä Aasiaan toukokuu-kesäkuu aikana.

  Kerroit tästä koiran puremis-jutusta, kuulosti aika hurjalta. Osaisitko neuvoa mua, että jos mullekin kävis matkalla vaikka noin, että eläin purisi, niin minne pitäisi ottaa yhteyttä saman tien?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, jep on ollut tosi ihanaa! Hyvä että säkin pääset lähtemään, lähteminen tänne on ehdottamasti paras ratkasu mitä oon tehny! :D

   Joo se oli aika hurjaa ja odottamatonta.. Jos sulle kävis jotain ja tarviit lääkäriä kannattaa ensin soittaa vakuutusyhtiölle.. Ja kannattaa hankkia hyvä matkavakuutus!! Jos kuitenkin on keskellä ei mitään niinkun me oltiin eikä vakuutusyhtiö pysty auttamaan kannattaa myös ottaa yhteyttä Suomen suurlähetystöön. Jos siinä maassa jossa on ei sitä ole (niinkun esim. Laos), vakuutusyhtiö voi varmasti ottaa selville minkä maan suurlähetystö voi auttaa.. Eli vakuutusyhtiön ja Suomen suurlähetystön numerot kannattaa aina olla mukana :) Ei sulle kuitenkaan varmaan mitään tapahdu, meillä kävi vaan ihan käsittämättömän huono tuuri :D Mutta hyvän matkavakuutuksen takia kaikki järjesty lopulta hyvin :)

   Poista
  2. Kannattaa lukea ulkoministeriön sivulta maatiedotteet. Esim. Laosissa jossa Suomella ei ole lähetystöä voi hätätapauksessa kääntyä Ranskan tai Saksan suurlähetystön puoleen. Ja kannattaa myös muistaa että EU-maan lähetystö auttaa tarvittaessa aina kaikkia EU-kansalaisia. Näin silloin kun kaikki tiet nousevat pystyyn.

   Poista
 4. Godmorgon :) Hoppas ni har det riktigt skönt där nu. Puss 0 kram, mams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puss mams! Altså du sku ba veta hudant lyxhotell vi har.... :D

   Poista
 5. Harmillinen juttu. Onneks hyvät vakuutukset.

  T: Semin57

  VastaaPoista