keskiviikko 1. helmikuuta 2012

23-26.1, Ho Chi Minh City & More!

Huh huh kun on taas tapahtunut paljon viimesen viikon aikana! Tetin takia koko Saigon oli pysähtynyt ja kaikessa tekemisessä tarvittiin hieman enemmän kärsivällisyyttä. Pysyttiin siellä loppujelopuksi kokonaiset 5 yötä, mutta sinä aikana käytiin kahdella retkellä Saigonin ulkopuolella, Cu Chi tunneleissa sekä vähän veneilemässä Mekongilla.

Hiljainen Saigon..
Cu Chi tunnelit ovat todella laaja verkosto tunneleita joita kansallinen vapautusrintama käytti Vietnamin sodan aikana. Tunnelit ovat jopa 200km pitkiä. USAn armeija ei koskaan saanut tietää tunneleista sodan aikana vaikka yksi tunneli kulki USAn ameijan tukikohdan ali.

Noihin pikku koloihin piilouduttiin..
Meidän pikku retkellä Cu Chi kaupunkiin käytiin tunneleissa (joka ei ollut mielestäni kovin mukavaa kun ne oli niin pieniä... :D ) jonka lisäksi meille esiteltiin kaikenmaailman ansoja ja aseita joita Vietnamin kansallinen vapautusrintama oli itse keksinyt & rakentanut siitä materiaalista mitä heillä oli käytettävissä (esim. jenkkien aseiden jäännöksiä).

Meidän opas oli sen verran koominen että koko reissu meni aika pitkälti nauraessa. Oppaan englannista sai just ja just selvää mutta selostukset oli aika mieleniintoisia ja samaa asiaa piti hokea noin 15 kertaa :)


Esimerkkinä ansoista ovi-ansa ja kauhistunut turisti.

Meidän opas, joka ei oo vielä löytänyt kutsumustaan koomikkona..
Tunneleilla käynnin jälkeen käytiin vielä sotamuseossa, se oli niin iso ja informatiivinen ettei ehditty kiertää sitä ihan loppuun asti sulkemisaikaan mennessä.. :( Suurin osa tuli kuitenkin nähtyä!Tokalla retkellä käytiin vähän veneilemässä Mekong jokea pitkin. Tällä kertaa opas oli todella hyvä ja saatiin tosi paljon informaatiota. Retkellä tehtiin vaikka mitä, ensin mentiin isommalla veneellä saarelle jossa maisteltiin paikallisia kookoskarkkeja, pideltiin pyyttonia jne. Ajettiin sieltä hevoskärryillä toiseen paikkaan jossa syötiin lounas. Siellä sai valita menusta vähän eksoottisempiakin herkkuja jos halusi, kuten esimerkiksi dinosauruksen munia...... :DTässä vähän kuvasaldoa päivältä:
Yllättävän painava oli toi pyyttoni..


Mun uus kamu!

Uudenvuodenjuhlinta on jatkunut koko viikon..


Ajattelin kaapata ton mukaan Suomeen.

Lopuksi mentiin pieniä kanaaleja pitkin pikkuveneillä. Kuskit oli kaikki jotain rämäpäämummeleita jotka veti melontarallia niin että välillä kun veneet törmäili toisiinsa luulin että ne halkeis kahtia :D
Itse Ho Chi Minh Cityssä ei paljon kierrelty muuten, koska kuten sanottu uuden vuoden takia kaikki oli kiinni. Koitettiin miltei joka päivä päästä Central Markettiin mutta aina se oli kiinni vaikka joka toinen ihminen oli sitä mieltä että sen pitäisi olla auki..

Perjantaiksi oltiin sitten varattu liput Con Daolle, saarelle 150 km Vietnamin mantereelta :) Viidessä päivässä sai tarpeeksi kaupunkielämästä. Vikana yönä Saigonissa mulle iski kuitenkin ihan hirveä vatsatauti, ei mitään verrattuna niihin mitä Suomessa oon sairastanu..  Kun nousi korkea kuume enkä pysyny pystyssä 10 sekuntia eikä edes vesi pysynyt sisällä, piti vähän aikaa miettiä miten selviin lentokoneella Con Daolle asti. Onneks mulla oli pari pelastavaa enkeliä jotka pakkas mun kamat, haki mulle apteekista jotain pillereitä ja raahas mut kentälle ja turvatarkastusten sun muiden läpi, ja Con Daolle päästessä alko jo elämä voittaa. Mun tauti kesti kuitenkin vielä sen pari päivää ja olin aika zombi siellä saarella hilluessa, mutta ei se mitään, oli kuitenkin hauskaa :D Con Dao postaus kuitenkin tulossa erillisenä :)

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia taas, kiitos kun saa katsella. Noi ruokalistat ovat todella mielenkiintoisia. Jos vietnamilaiset säästäisivät dinosaurusten munat, eivätkä valmistaisi niitä ruuaksi, olisi Vietnam vielä suurempi turistirysä, kun siellä eläisi dinosauruksia.

  Siis kuskasitteko ihan oikeesti pythonia? Mä en olis uskaltanut. Ja toi koira on kyllä todella söpö - just sulle!

  Toivottavasti voit paremmin vatsataudin jälkeen. Muista levätä riittävästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe joo pideltiin pythonia, se oli ihan kiltti :D

   Poista
 2. Noilta vatsataudeilta on varmaan vaikea välttyä! Juo pullovettä, ettet kuivu! Tosi kivoja kuvia ja mielenkiintoisia jutskuja! Hyvää jatkoa sinne! T.Riitta-Maija ja Leonid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin on, toivottavasti oli ensimmäinen ja viimeinen tän matkan aikana :) Kiitos!

   Poista
 3. Hahaha, rämäpäämummelit! Jättebra bilder igen Adina :)

  VastaaPoista
 4. Låter och ser helt ljuvligt ut! Helt jätte söt hund!! o fin klänning:D hoppas du int blir sjuk mer! h julia<3

  ps.-20 här wuhuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi jaa de e ljuvligt! Hihi hoppas allt går bra där, saknar min bilebilekompis <3 !

   Poista